Hatékonyság

Melyek a legjobb AI szövegírók? Mire használd őket?

Írta:
Dóri
Olvasási idő:
8
perc

A mesterséges intelligencián (MI/AI) alapuló szövegíró eszközök, ha jól használjuk őket, rengeteg időt spórolhatnak nekünk. Emellett az emberi szövegíráshoz szükséges idő töredéke alatt képesek jó vagy (ritkán) kiváló minőségű tartalmakat készíteni számunkra. Ha Te is adnál nekik egy esélyt, segítünk a döntésben: összegyűjtöttük a legjobb AI szövegíró programok előnyeit és korlátait. 

A legjobb AI szövegíró eszközök

Röviden az AI szövegírókról

Vajon ezt a cikket a mesterséges intelligencia írta?

Helló! A nevem Dóri. Miben segíthetek? 

Én (a cikk írója) nem vagyok mesterséges intelligencia, szóval amit ebben a cikkben olvasni fogsz, azt mind az emberi intelligenciám és a billenytűzeten pötyögő ujjaim írták. 

Persze izgalmas lenne egy AI szövegírókról szóló cikket a mesterséges intelligenciával megíratni - de sajnos magyarul még nem igazán tart ott a technológia, hogy olvasmányos, tartalmilag is korrekt, publikálható szöveget generáljon, akárhogy is próbálnám terelgetni az utasításaimmal. Legalábbis tapasztalataim szerint.

Pontosan mire használhatod az AI szövegírókat? 

A válasz röviden az, hogy rengeteg különböző műfajú, témájú, hosszúságú, hangnemű szöveg megírására, a blogcikekktől az X (Twitter)-bejegyzésekig. 

Nem leszek képmutató: vannak területek, ahol én is használok AI-t, bár nem “profi” szövegírókat, hanem egyszerű chatbotot. A blogcikkeket jobb szeretem a saját kezemben tartani, de vannak olyan (kevésbé kreatív vagy más szempontból “nyögvenyelős” műfajok), ahol nagyon jó ötleteket tud adni egy gyors beszélgetés a mesterséges intelligenciával.   

Íme néhány példa arra, hol jöhet jól egy AI szöveggenerátor, legyen az egyszerű chatbot vagy komplexebb eszköz: 

Koherens, “szöszmötölős” szövegek összeállítása és kiegészítése több jegyzetből

Gondolj például meeting memókra vagy órai jegyzetekre. 

Valljuk be, ezeket sokan nem szeretik elkészíteni. Sok idő, macerás és nem különösebben izgalmas. 

Én például rendszeresen jegyzetelek meetingek közben, de utána ezt a jegyzetet olvashatóvá, érthetővé, strukturálttá kell tennem, mielőtt ki lehet küldeni az ügyfeleknek is memóként. Na, ilyenkor épp kapóra jön, ha van egy szorgos segédem, aki ezt megteszi helyettem.

#m1-p#Tipp: Érzékeny üzleti vagy személyes adatokat inkább ne ossz meg a mesterséges intelligenciával!##

Szövegek strukturálása

Hasonlóan a meeting memók összeállításához, néha azzal is szembesülünk, hogy nagyon unalmas szövegszerkesztési feladat vár ránk - például egy hosszú, csapongó kéréslistát logikusan felépítve, területekre bontva szeretnénk továbbítani a specialista csapatnak, hogy azonnal tudják, kinek mi a feladata. 

Ilyen esetekben néha nem is kell belenyúlni a szövegbe, egyszerűen csak szétszálazni, melyik mondat vagy félmondat melyik nagyobb logikai egységhez tartozik. Vannak, akik ezt kifejezetten élvezik - de azoknak, akik nagyon nem, sokat segíthet, ha erre a mesterséges intelligenciát kérik meg. 

Ötletelés bármilyen szöveg (hirdetés, szlogen, stb.) kapcsán 

Az AI nem mindig ad túl jó, pláne befutó ötleteket - de cserébe legalább sosem fogy ki belőlük. 

Ha nagyon elhagy az inspiráció, használhatod arra a szöveggenerátorokat, hogy újabb és újabb “ez sem jó” körök után végre szikrát csiholj és megvilágosodj. Ugyanúgy, ahogy néha segít, ha valakinek, akár egy élettelen eszköznek elmondhatod, mi mindent próbáltál már, és mi minden nem jött be… 

Fun fact: Ezt egyébként az informatika világában is előszerettel használják, külön neve is van: gumikacsa-hibakeresés (vagy rubber duck debugging). Tényleg. Mikor egy szoftverfejlesztő elakad hibakeresés közben, sokszor az asztalán lévő gumikacsával beszélgetve éri a megvilágosodás. 

Posztok készítése - és akár ütemezése

A fentiek mellett vannak olyan komplex AI tartalomgyártó eszközök is, amelyeket már kifejezetten azért dolgoztak ki, hogy ne neked kelljen vesződnöd az utasítások minél pontosabb megírásával:

Elég csak kiválasztanod, milyen műfajban és témában szeretnél blogcikket, címsort, SEO tageket, hirdetést, posztokat vagy más szövegeket készíteni, és az adott eszköz generál is számodra néhány változatot, akár képekkel együtt. Ha a maximális hatékonyság a célod, ezeket a posztokat egyes felületeken akár közvetlenül be is ütemezheted közösségimédia-felületeidre. 

Az alábbiakban több eszközt is említünk, amelyeket nagyrészt ingyen ki is próbálhatsz - de a lista természetesen közel sem teljes. A piac folyamatosan változik, újabb és újabb feltörekvő cégek szállnak be a versenybe, így lehetetlen is lenne mindegyiküket felsorolni vagy letesztelni - de a jó hír az, hogy így szinte biztos, hogy találsz majd köztük kedvedre valót. 
AI szövegíró eszközök
Íme egy összefoglaló a cikkünkben részletesen bemutatott AI szövegíró eszközökről.

Magyar nyelven nem elérhető eszközök

SocialBee - a közösségi médiás “mindenes”

Ami ennél az eszköznél a legizgalmasabb, hogy AI post generator eszközükkel regisztráció nélkül, teljesen ingyen kipróbálhatod, milyen velük a tartalomkészítés - de fontos: itt csak idegen nyelven!

Legyen szó Pinterestről, Twitterről (X-ről), Instagramról vagy bármely más felületről, pár kattintással készíthetsz a felületre optimalizált tartalmat (elsősorban szöveget, de akár képet is). 

A komolyabb, megvásárolható eszközeiket szintén tesztelheted a próbaidőszak alatt - ezekkel később akár a posztok publikálását is elvégezheted, összekötve a SocialBee felületét social media platformjaiddal. 

Ha a 14 napos próbaidőszak után úgy döntesz, erre van szükséged, havi 24 dollártól indulnak a csomagjaik. 

SocialBee AI tartalomkészítő
A SocialBee igazi mindenes: nemcsak social media tartalmakat készít, hanem azokat akár be is ütemezi.

UberSuggest AI Writer - keresőoptimalizáláshoz 

A SEO területén megkerülhetetlen Neil Patel nevével fémjelzett Ubersuggest AI Writer elsősorban a keresőoptimalizálás területén lehet hasznos segítséged: az AI Writer funkció segítségével keresőbarát szövegeket, kulcsszóoptimalizált tartalmakat hozhatsz létre, ami különösen hasznos, ha például a Google találati listáján szeretnéd jobb helyezéshez juttatni weboldaladat vagy blogodat.

Blogger, Business és (igen) Shakespeare nevű csomagjaik közül választhatsz - a legkisebb a Blogger, ami havonta 36 dollárba kerül jelenleg. Ezzel havi 100 000 szót generálhatsz, illetve 40 egyoldalas cikket, és természetesen mindezt megadott kulcsszavaidra SEO-zva - ami nem is rossz. 

Ubersuggest AI Writer 
Az Ubersuggest elsősorban a SEO-szövegírás terén lehet segítségedre

BloggerAI - (idegen nyelvű) blogcikkekhez 

A BloggerAI-t kifejezetten blogcikkek írására fejlesztették ki.

Ha nem magyarul, hanem nemzetközi közönségnek (mondjuk angolul) írsz cikkeket, érdemes lehet kipróbálnod: könnyedén készíthetsz vele különböző stílusú, tematikájú és akár különböző hangnemben íródott cikkeket. 

Ez az eszköz a ChatGPT mögött álló OpenAI modelljét használja, de büszkén hirdeti magáról, hogy “nem az OpenAI tokenek feltuningolt áron történő továbbértékesítéséből szerzik a profitot”, hanem az etikusan kialakított áraikból.
Ennek megfelelően náluk 7 napos pénzvisszafizetési garanciával élhetsz, és nem havi, hanem “lifetime”, azaz örökre szóló előfizetéssel találkozhatsz: ez teljes áron 178 dollár, de gyakran vannak akciók, amelyek keretében akár felére csökkentik ezt az összeget, így érdemes visszatérned az oldalukra időnként, ha teljes áron nem fizetnél rá elő. Más csomag nincs, ez mindent magában foglal: korlátlan számú és szószámú blogcikk generálását, különféle hosszúságban, témában és hangnemben, 10 különböző nyelven (magyarul nem). 

BloggerAI AI blogcikk generátor 
A BloggerAI segítségével sokféle témában és hangnemben generálhatsz cikkeket - 10 különböző (idegen) nyelven.

Writesonic - a profi marketinges AI szövegíró, akit a nagyok is használnak

A Writesonic egy kifejezetten marketingorientált AI tartalomkészítő, amelyet a nagy márkák (pl. Deloitte, KPMG, BenQ) is előszeretettel használnak, mivel sokoldalú, könnyen használható, és nem utolsósorban számos tanúsítvánnyal védi a felhasználóit (például GDPR kapcsán). 

Gyakorlatilag bármilyen marketingtartalmat gyorsan elkészít, így például hirdetéseket, blogcikkeket és különböző felületekre optimalizált közösségi média posztokat. Emellett természetesen képes optimalizálni a tartalmaidat SEO-szempontoknak megfelelően is - hogy biztos semmire ne lehessen panaszod….

Ingyenesen kipróbálhatod, ezután a legkisebb csomag havi 15 dollár - ez viszont csak chatbot szolgáltatást kínál. Ha ennél többre vágysz, az eggyel nagyobb csomag már havi 20 dollárba kerül 2024-ben. 

Writesonic AI szövegíró
A Writesonic a marketing bármely területén segít szöveget írni.

#promobox-newsletter###

Magyar nyelvű szövegekhez is használható eszközök

Ingyenes chatbotok mint AI szövegírók: ChatGPT, Google Gemini…

A ChatGPT, a Gemini és további mesterséges intelligencia chatbotok “beszélgetős” felületét ingyenesen használhatod szövegírásra vagy ötletelésre, ha hajlandó vagy rászánni egy kis (vagy sok) időt az utasításaid finomhangolására, a SEO-optimalizálástól a Pinterest-posztokig. 

A ChatGPT berobbanása óta a tech-cégek versengenek, hogy minél újabb, jobb, színesebb AI-funkciókat vezessenek be. Ugyanakkor sok eszköz “saját” AI-asszisztense a híres ChatGPT chatbot mögött álló OpenAI nyelvi modelljét használja - ilyen a sokak által ismert és kedvelt Notion, illetve az általunk is használt projektmenedzsment-nagyágyú, a ClickUp is. 

Az alábbiakban is szerepel néhány olyan eszköz, ami az OpenAI modelljére épül - illetve ITT is böngészhetsz a további GPT-eszközök között. Ne ijedj meg, sok van belőlük. :)

De most következzen néhány profi, kifejezetten tartalomkészítésre kidolgozott AI eszköz!

Jasper (avagy Jarvis.ai) - sokoldalú üzleti AI szövegíró nagyobb cégeknek (is)

A Jasper, korábbi nevén Jarvis.AI vitathatatlanul az egyik legjobb mesterséges intelligencián alapuló szövegíró program. Az egyik legnagyobb előnye a sokoldalúsága: rengeteg tartalomkészítő eszközkészlettel rendelkezik, integrálhatod Google Docsba és egyéb programokba, segít a tartalmaid elemzésében, és még a projektmenedzsmentben is, ha szeretnéd. 

#m1-y#AI tartalomkészítő funkciója számos különböző kontentet képes létrehozni, teljes blogcikkektől kezdődően a reklámkampányokon keresztül a közösségi média bejegyzésekig.## 

A sokoldalúsága és a funkciók egészen elképesztő száma miatt a legkedvezőbb csomagjuk is elég drága a magyar pénztárcának: 39 dollárba kerül, 1 felhasználónak biztosít hozzáférést és egyféle márka-hangnem adható meg. Ez elég lehet, ha saját céged számára fizetnél elő, de ha például online marketing ügynökségként haladóbb csomagra van szükséged, ahol több hozzáférésre és többféle márka-hangnemre van szükéged, havi 59 dollártól indulnak a neked való csomagok. 

Japer.ai AI asszisztens és szövegíró
A Jasper.ai nem csupán AI szövegíró, hanem sokoldalú segéd: nemcsak a tartalmak elkészítésében, hanem akár a projektmenedzsmentben és az elemzések elkészítésében is segít.

Copy.ai - a sales és marketing (részben) ingyenes AI segédje profi üzletfejlesztéshez

Ha olyan eszközre van szükséged, aki nemcsak a marketingtartalmak elkészítésében segít, hanem igazi sales asszisztensként például az ügyfélszerzésben és a versenytárselemzésben is, akkor a Copy.ai-t érdemes alaposabban megismerned. 

#m1-p#Maga a felület angol nyelven elérhető, de támogatja a magyar nyelvű szövegírást.##

Havi 2000 szóig (ami azért valljuk be, nem sok…) ingyenesen is használhatod egyetlen felhasználói profillal - így ha csak néha-néha lenne rá szükséged, és ingyenes eszközt keresel, jó választás lehet. Csapatoknak, illetve komplexebb igényekhez, magasabb karakterszámhoz havi 36 dollártól indulnak a csomagáraik. Nem alacsony tehát az ára, de cserébe valóban rengeteg különböző területen rendelkezésre áll - és ennek megfelelően már több mint 15 millió felhasználóval rendelkezik, beleértve olyan nagy márkákat is, mint a Siemens. A Writesonichoz hasonlóan ők is többféle tanúsítvánnyal rendelkeznek, amelyek garantálják céged biztonságát.

Copy.ai AI asszisztens és marketing szövegíró
A Copy.ai igazi marketing, sales és üzletfejlesztési asszisztens - bármely területen segít szöveget írni.

Write & Go - a magyar fejlesztésű AI szövegíró és segéd

A Write & Go MI-alapú tartalomkészítőt három magyar szakember, Kenyeres Balázs, Faragó Samu és Rédly Mátyás alapították, hogy megkönnyítsék a szövegírók, bloggerek, influencerek, SEO-szakemberek és összességében a vállalkozók dolgát - hamarosan pedig az egyetemistákét is, külön forráshivatkozási funkcióval. 

Legnagyobb előnyük, hogy - magyar cégként - odafigyeltek a minél temészetesebben hangzó magyar nyelvű szöveggenerálásra, így náluk kell a legkevésbé attól tartanod, hogy furcsa, magyartalan, vagy akár nem létező szavak és kifejezések kerülnek a szövegeidbe. (Erre láthatsz is példát honlapjukon). 

A Write & Go-t használhatod marketinges anyagok elkészítésére, de akár linképítésre és plágiummentes összefoglalók elkészítésére is. 

A legkedvezőbb csomagjuk havidíja 6 290 Ft + ÁFA - ezzel 10 000 szót generálhatsz havonta, fejezetcímekkel, SEO elemzési funkcióval és további hasznos extrákkal. Ezt a csomagot inkább kezdő szövegíróknak ajánlják, illetve olyanoknak, akik nem készítenek túl sok vagy túl hosszú szöveget. 

A Write & Go magyar fejlesztésű eszköz - és kivételesen jól ír magyarul.  

Smodin - az AI szövegíró, amit megemlítünk, de azért annyira nem ajánljuk

A Smodint elég sokan ismerik, használják és ajánlják, épp ezért mi sem hagytuk ki a listából, de nem állítjuk, hogy határtalanul szeretni fogod, ha magyar nyelvű szövegeket szeretnél generálni. 

A honlapjukon valószínűleg már elsőre fel fog tűnni, hogy a Write & Gohoz képest szerényebb magyar nyelvtudással, de széles eszköztárral rendelkezik: cikkeket, esszéket, ajánlóleveleket, sőt, akár szakdolgozatot is generálhatsz vele sok más tartalomtípus mellett. (Az már más kérdés, érdemes-e… :) ) Beépített plágiumellenőrzővel is rendelkeznek, így az oktatás terén egész sokan használják (főleg diákok).

Mivel a Google-lel is partner, az ő fordítójukat használva rengeteg nyelven tud segíteni (az említett megkérdőjelezhető minőségben), az olyan ritka nyelveket is beleértve, mint a héber vagy az arab.  

Ingyenes csomagjukban a fentiek közül nem minden funkció elérhető, de arra elég, hogy kiderüljön, van-e dolgotok egymással. Ha van, és elő szeretnél rá fizetni, 4000 Ft-tól indulnak a havidíjas csomagok. 

 Smodin AI szövegíró
A Smodint elsősorban diákok használják előszeretettel, de más műfajokban is segítségedre lehet. A magyarjával vigyázz...

SEMRush AI - SEO Writing Assistant - aki segít a keresőoptimalizálásban 

A SEMRush AI - SEO Writing Assistant kicsit kilóg a sorból - őt AI szövegíró helyett inkább asszisztensnek vagy lektornak kell neveznünk, ebben a szerepkörben viszont szépen teljesít. A számára megadott, általad írt szöveget átnézi, és a javaslataival segít, hogy gördülékeny, jó stílusú, ugyanakkor keresőoptimalizálási céljaidat szolgáló copy szülessen. 

Mint a SEMRush legtöbb szolgáltatása, ez is fizetős, és nem kifejezetten magyar pénztárcára szabott, de ingyen kipróbálható. 

SEMRush AI SEO Writing Assistant
A SEMRush SEO-segédje inkább lektor, mint szövegíró - de hatékonyan segít szövegeid keresőoptimalizálásában.

Zárszó

Ahogy cikkünkből láthatod, nincs egységesen “legjobb” AI szövegíró (legalábbis most még) - az általad használt nyelvtől, a szöveged céljától, funkciójától és nem utolsósorban a programra szánt büdzsédtől függ, melyik lesz számodra a befutó. Az azonban biztos, hogy érdemes adod nekik egy esélyt - ki tudja, lehet, hogy épp ez adja majd meg azt a kreatív löketet, amire szükséged volt!

#promobox#A kreatív és hatékony online marketing stratégia kialakítása és fenntartása viszont AI nélkül, egy tapasztalt csapattal is lehetséges - sőt! Ha érdekel, mit tudunk nyújtani Ügyfeleinknek, örömmel várjuk megkeresésed.##

További bejegyzések

Ezek is érdekesek lehetnek

Online marketing: a hosszú távú befektetés
Ügynökség
Online marketing: a hosszú távú befektetés
A PR és a SEO szimbiózisa:  pro tippek márkád erősítéséhez
Keresőoptimalizálás (SEO)
A PR és a SEO szimbiózisa: pro tippek márkád erősítéséhez
Így hirdess a TikTokon 2024-ben!
PPC kampánykezelés
Így hirdess a TikTokon 2024-ben!
5 tipp, amivel elkerülheted a marketing kiszervezésének buktatóit
Tudástár
5 tipp, amivel elkerülheted a marketing kiszervezésének buktatóit
Legyél képben: A képek keresőoptimalizálásának lépései
Keresőoptimalizálás (SEO)
Legyél képben: A képek keresőoptimalizálásának lépései
A marketing ügynökség buyer personái
Ügynökség
A marketing ügynökség buyer personái
Így forradalmasítja a Google AI a hirdetéskezelést
PPC kampánykezelés
Így forradalmasítja a Google AI a hirdetéskezelést
Erre is használhatod a képalapú keresést
Keresőoptimalizálás (SEO)
Erre is használhatod a képalapú keresést
Mire jó a link rövidítés? Melyik linkrövidítőt használd?
Hatékonyság
Mire jó a link rövidítés? Melyik linkrövidítőt használd?
Miről szól a performance marketing?
Tudástár
Miről szól a performance marketing?
Mit kérdezz az első "randin" egy marketing ügynökségtől?
Ügynökség
Mit kérdezz az első "randin" egy marketing ügynökségtől?
Lokális SEO: döntő lehetőség a helyi vállalkozások számára
Keresőoptimalizálás (SEO)
Lokális SEO: döntő lehetőség a helyi vállalkozások számára
Hogyan válassz online marketing ügynökséget?
Ügynökség
Hogyan válassz online marketing ügynökséget?
A legjobb AI képgenerátor eszközök 2024-ben
Design
A legjobb AI képgenerátor eszközök 2024-ben
Storytelling, a marketing egyik leghatásosabb összetevője
Tudástár
Storytelling, a marketing egyik leghatásosabb összetevője